Karbohidrát! (pr)
(PR-cikk) Avagy, miért van szükségük a sportolóknak szénhidrátra a sporttevékenysége folyamán? Cser Gabi írása, ami amelett, hogy a Xenofit termékeket ismerteti, még okosság is.

Víz nélkül az ember semmire sem képes. Az emberi test 65-70%-a víz és erre a mennyiségre az életfunkciókhoz szükség is van. Az izzadsággal a sportoló nem csak vizet, hanem fontos ásványi anyagokat is veszít. Egy kisebb vízveszteséget a szervezet még ki tud egyenlíteni, de a testtömeg 2%-nál nagyobb veszteség már jelentős teljesítmény csökkenéssel jár. Ha ennél nagyobb a vízveszteség a sportoló elveszíti erejét, szédül, és a keringésével is problémák adódhatnak. A sportolónak a folyadékpótláson kívül könnyen hozzáférhető energiára is szüksége van. Hiszen a izzadsággal nem csak vizet veszít. Ezt az energiát szénhidrát formájában tudja pótolni a szervezet. Teljesítménycsökkenés midig akkor lép fel, ha a test kiszárad (dehidratálódik) és a vércukorszint leesik, mert a szénhidrátraktárak kiörültek. 1g glikogén (szénhidrát a vérben) felépítéséhez, a szervezetnek 2,7g vízre van szüksége. A sportoló számára, tehát szinte kötelező a folyadék és a szénhidrátraktárak folyamatos feltöltése.

 

karbo_03.pngXenofit competition – az izotóniás ital arra szolgál, hogy a lehető leggyorsabb felszívódású szénhidrát jusson a sportoló szervezetébe és ezzel megakadályozza a vércukorszint csökkenését. A Xenofit competitionban a megfelelő mennyiségű értékes szénhidrát található, fő alkotó eleme a maltodextrin, valamint a gyorsan felhasználható cukrok, a fruktóz, glukóz, és szaharóz (mono – és diszaharidok). Tartalmaz még vitaminokat és ásványi anyagokat is. Állóképességi sportokat űzőknek, tehát rendkívül fontos, hogy időben és rendszeresen igyanak Xenofit competitiont, hogy szervezetük vízháztartását, és vércukor szintjét a megfelelő szinten tarthassák. A Xenofit competition kétféle ízben kapható citrus, valamint gyümölcstea (gyomor kimélő).

 

 

karbo_04.pngXenofit carbohydrate bar – energiaszeletek vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Minden Xenofit szelet a legelőnyösebb szénhidrát–zsír aránnyal rendelkezik, a Német Táplálkozástudományi Egyesület (DGE) ajánlása szerint. A Xenofit energiaszelet ideális a zsírcsökkentő étrend kialakításakor, sportolók és nem sportolók számára is! A Xenofit energiaszeletben nincs hozzád adott zsír! Csak természetes zsírforrásokból (leginkább zabpehelyből) származó és nagy arányban telítetlen zsírsavakat tartalmaz.

 

 

 

karbo_05.pngXenofit carbohydrate gel – citrus-mix és erdei gyümölcs ízben. A magas koncentrációjú szénhidrátkeveréket (glukóz, maltodextrin és fruktóz) maté kivonattal dúsítva. Egy csomagban (25g) a magas teljesítmény megkívánta arányban találhatók a különféle tápanyagok, a maté kivonat pedig szintén támogatja az optimális energiaellátást. A maté tea számos élénkítő szert tartalmaz. A Xenofit carbohydrate gel a teljesítmény csökkenésekor gyorsan megadja a kívánt energialökést, hogy a fáradsággal járó teljesítmény csökkenést megelőzzük. A gél elfogyasztása után ügyelnünk kell a megfelelő menyiségű és minőségű folyadék bevitelére.
 

Belépés

w4t login

A ttGang müködésében segítenek:

A csapat A forgalmazó A táplálék kiegészító A dizejner